خبر : موضوع: ‌ اجتماعی
کارگاه آموزشی معیارهای ازدواج آسان در جوامع اسلامی در دانشگاه ارومیه برگزار شد

این نشست به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی و با هدف ارائه الگوهای ازدواج بر اساس معیارهای اسلامی وقرآنی و تسهیل شرایط ازدواج در دانشگاه ارومیه برگزار شد.

در این کارگاه دکتر شاهپور احمدی، کارشناس مسائل خانواده و ازدواج و مدرس دانشگاه اظهار کرد: کارکرد اقتصادی، کارکرد عاطفی، جنسی و تربیتی از کارکردهای مهم خانواده است.

وی ادامه داد:برای ازدواج توجه به این کارکردها بسیار مهم است و طلاق و نارضایتی از زندگی زناشویی به منزله اشکال در عدم توجه به این 4 مولفه در انتخاب است.

احمدی با بیان اینکه در انتخاب همسر باید اصول و معیار های صحیح علمی را در نظر داشته باشیم گفت: ازدواج آسان به منزل عدم شناخت کافی و استفاده نکردن از ابزارآلات شناخت و مشاوره نیست.

وی نارضایتی جنسی را دلیل اولیه و عمده در بسیاری از طلاق ها دانست و گفت:خانواده در اسلام جایگاه بالایی دارد و از اساسی ترین نهاد ها در جامعه بشمار می آید که از شاخصه های رضایت مندی را مسائل جنسی دربردارد.

این مدرس دانشگاه افزود:ازدواج با افرادی که مشکوک به مصرف مواد مخدرهستند،افرادی که با دین غریبه اند و کسانی که هنوز در پی عشق اولی خود هستند، مناسب نبوده و دورام زندگی سست می شود.

احمدی  با بیان اینکه زن و مرد از هر لحاظ باید هم سطح باشند گفت: باید زن و مرد از لحاظ تحصیلی،خانوادگی و سنی هم كف باشند تا بتوانند با هم زندگي كنند و بايد شرايطي ميان زن و شوهر ايجاد شود تا احساس راحتي كنند و به همراه آن صداقت و امنيت خاطر نيز بوجود آيد.

وی از اساسی ترین نیاز های انسان در قالب تئوری انتخاب نام برد و گفت: نیاز به قدرت، نیاز تفریح، بقا،عشق و تعلق خاطر و نیاز به آزادی از نیاز های مهم در انسان است که درجات این نیاز ها برای زنان و مردان متفاوت است و افراد باید این مولفه ها را قبل از ازدواج بسنجند.