نشست نقد و بررسی آسیب های عرفان کاذب در دانشگاه ارومیه برگزار شد

به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی؛ نشست نقد و بررسی آسیب های عرفان کاذب با هدف تشریح آسیب های اجتماعی و معنوی عرفان های کاذب در سطح جامعه و تبیین عرفان اسلامی از منظر قرآن در ارومیه برگزار شد.
در این نشست دکتر سلیمانی مدرس علوم قرآنی اظهار کرد: زمینه ظهورعرفان های کاذب عدم شناخت واقعی خدا و قرآن است.
وی  گفت: مبدا و منشا ظهور عرفان های کاذب عدم شناخت اصل اسلام و راه عملی برای مقابله با آسیب های آن همان افزایش معرفت است.
سلیمانی گفت: ارزش عرفان در جامعه موجب شده عده ای سعی در ایجاد معنویت های کاذب داشته باشند که ازجمله ویژگی های آن نفی خدا و معاد، لذت گرایی مادی و شیطان پرستی است و شریعت در زندگی آنان جایگاهی ندارد.
این دکتری علوم قرآنی با اشاره به اینکه در عرفان‌های کاذب تقوا و جهاد جایگاهی ندارد، گفت: عرفان‌های کاذب به خداوند ایمان نداشته و اوج فعالیت‌های آنان پوچ گرایی است.
وی افزود: منبع عرفان اسلامی قرآن، روایات و سخنان پیامبران و ائمه اطهار (ع) که باعث می‌شود عقل تابع وحی بوده که مانع انحراف احتمالی انسان می‌شود و این در صورتی است که منبع عرفان کاذب به دور از اخلاق و شریعت است.
وی گفت: معنویتی که بدون خدا و شریعت باشد؛ معنویتی که با لذات مادی سازگار باشد؛ به جای عشق متعالی و برتر، عشق زمینی و مادی جایگزین باشد؛ به جای دعوت به تفکر و اندیشه، مخاطبان را به توقف اندیشه و استدلال فرا خواند؛ به جای توجه انسان به دستورات اخلاقی و انسانی، بر توصیه های مادی و لذت‌گرایانه تاکید کند از جمله ویژگی‌های عرفان‌های نوظهور می باشد.
این مدرس دانشگاه  با اشاره به اینکه بهترین زمان شکل‌گیری مولفه‌های عرفان اسلامی در زمان کودکی است، اظهار کرد: انیمیشن های تولید شده در صدا و سیما چنانچه حاوی مضامین عرفانی باشد می توان تا حدودی کودکان را با واقعیت آشنا و آنها را در مقابل آسیب ها بیمه کرد.
سلیمانی ریاضت، تمرین های معنوی و انجام عبادات را از مراحل عرفان شمرد و گفت: شب زنده داری، تقوا، تجهد از ویژگی های یک عارف است و شناخت اسما و صفات نیک خداوند انسان را به عرفان واقعی نزدیکتر می کند.
سلیمانی با اشاره به واقعیت های کنونی جامعه اسلامی گفت: متاسفانه  اکثرمسلمانان با واقعیت قرآن آشنا نشده اند و کیفیت حضور آنان در مساجد و میزان درک شان از قرآن گویای این وضعیت است.
وی با استناد به آیات قرآن کریم آن را نسخه ای برای التیام تمام دردهای جامعه دانست و گفت: اگر به آیاتی چون آیه 282 سوره بقره توجه می شد بسیاری مشکلات در زمینه عقد قراردادها و پرونده های قضایی کاهش می یافت.
وی افزود: افزایش بصیرت، آگاهی از اهداف شوم ابر قدرتی چون آمریکا در ایجاد عرفان های کاذب و مشارکت همگانی در نشر ارزش های واقعی عرفان اسلامی راه کار اصلی برای جلوگیری از آسیب های آن است.