جلسه ستاد اقامه نماز دانشگاه ارومیه در جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی برگزار شد

جلسه ستاد اقامه نماز با حضور رئیس و شورای معاونین دانشگاه ارومیه،  جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ارومیه، اساتید صاحبنظر در این حوزه و دیگر اعضای این ستاد در  سالن جلسات حوزه ریاست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی دکتر رحیم حب نقی رئیس دانشگاه ارومیه در این جلسه با بیان اینکه نماز ستون دین است و باید با فرهنگسازی، اقامه نماز را در دانشگاهها ترویج دهیم افزود: در جامعه اسلامی مبحث نماز در اولویت بوده و اساتید به عنوان الگویی برای دانشجویان در راستای پررنگ شدن حضور دانشجویان در اقامه نماز می توانند موثر و کارساز باشند.

وی گفت: دانشگاه بر این مسئله صحه گذاشته که باید نقش خود را در هدایت ضمیر پاک و خداجوی دانشجویان به سمت نماز و یاد خدا با یک راهبرد اثرگذار علمی  ایفاء کنند.

رییس دانشگاه ارومیه گفت:دعوت به نماز و برگزاری نماز جماعت کافی نبوده و باید آن را در عمق روح جوانان جاری و ساری کنیم و دانشجویان را از نظر اعتقادی تقویت کنیم.

رئیس دانشگاه ارومیه با بیان اینکه نماز نسبت به سایر کارهای فرهنگی جایگاه تربیتی ویژه ای دارد گفت: باید با توجه مبانی اعتقادی دانشجویان کار فرهنگی و کارشناسی شود تا رغبت به نماز و اقامه ان در مساجد دانشگاه افزایش یابد.

دکتر حب نقی گفت:کشور ایران که حکومت آن بر پایه فرهنگ و ایدئولوژی دینی است باید فعالیتهای فرهنگی و دینی دغدغه اصلی مسئولان باشد و در دانشگاه نیز با واکاوی علمی در خصوص برنامه های ارزشی و دینی از جمله نماز و مسائل مرتبط با آن باید سعی شود با راهکارهای علمی و عملیاتی رشد معنویت را در دانشجویان در این بخش هر چه بیشتر افزایش دهیم.

وی با اشاره به اینکه جوانان خصوصا دانشجویان سرشت پاکی دارند، گفت: مسئولان، اساتید و دانشجویان با عنایت به این پتانسیل روحی و معنوی در این نسل باید از راهکارهای علمی خلاقانه جهت بالفعل کردن برکات نماز در روح و روان و زندگی دانشجویان برنامه ریزی نمایند.

وی  ادامه داد: باید برنامه ریزی مدون و مستمری با ارائه راه حل های کارساز برای تمام سطوح اعتقادی دانشجویان انجام شود و آفت ها و مشکلات موجود در دانشگاه توسط تیم های کارشناسی ارزیابی شود.

دکتر حب نقی تصریح کرد:اگرچه در جامعه ای دینی زندگی می کنیم و حکومتی اسلامی در کشور حاکم است ولی دیدگاههای متفاوتی در جامعه و دربین دانشجویان وجود دارد که باید با اصل قراردادن توجه به ظرافت های موضوع ، شرایط  هر چه بیشتر را برای ترویج  برپایی نمازدر ملاء عام در دانشگاه فراهم کنیم.

همچنین حجت الاسلام غلامرضا کیومرزی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ارومیه با بیان اینکه نماز کلید هر خیری است و باید در جامعه دانشگاهی  بیش از این رواج یابد تصریح کرد: اقامه  نماز در آموزه های دينی از جايگاه رفيعی برخوردار است و مقام معظم رهبری تاکیدات فراوانی مبنی بر ترويج و توسعه  فرهنگ اقامه نماز در جامعه به خصوص در ميان نسل جوان از جمله دانشجويان داشته اند.

کیومرزی خاطرنشان کرد : جلسات ستاد اقامه نماز بصورت مرتب و با حضور همه اعضای مسولان دانشگاه و نهاد عضو ستاد برگزار شده که نشان از همت متولیان در خصوص شناسایی راهکارها و ایده ها برای توسعه و ترویج هرچه بیشتر نماز در سطح دانشگاهیان است.

وی گفت نماز اساس اصلی و پی بنای امورات فرهنگی است که در دانشگاه باید با یک نگرش علمی بر روی آن برنامه ریزی شود.

وی گفت:نماز نور چشم پیامبر (ص) بوده که هر قدر هم برای آن برنامه ریزی گردد باز هم نمی توان شان و شخصیت آن را در حد اکمل بجا آورد.

وی با اشاره به وضعیت برپایی نماز در مساجد دانشگاه ارومیه افزود:میزان استقبالی که از  نماز جماعت در دانشگاه می شود باید هر چه بیشتر و پررنگ تر باشد.

کیومرزی گفت: در گذشته در راستای ترویج نماز در دانشگاه اقدامات خوبی انجام شده بود و در تک تک دانشکده ها با برگزاری جلسات و بهره مندی از حضور اساتید و علمای کارشناس شیوه های دعوت به نماز و کارگاههای پاسخ به سوالات برپا می شد که بسیار موثر بود.

وی با اشاره به تاثیر اساتید دانشگاهی در بین دانشجویان تصریح کرد: اساتید با حضور خود در مساجد دانشگاه و اقامه نماز در کنار دانشجویان ، می توانند انها را به حضور مداوم در نماز جماعت ترغیب کنند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ارومیه از اعضای جلسه خواستار ارایه راهکارها و ایده های علمی با شرط قابلیت تحقق در سطح دانشگاه ارومیه گردید و خاطرنشان ساخت: ابعاد نماز به قدری وسیع و متعالی است که باید برای توسعه و ترویج آن یک نگرش جوهری شکل بگیرد.

دکتر ولی عاقلی رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به لزوم توجه ویژه به اهمیت نماز در دانشگاه و ریشه یابی علل حضور کمرنگ دانشجویان در ساعات اقامه نماز گفت: باید مطالعاتی علمی و کارشناسی توسط اساتید مجرب و علمای متخصص در این حوزه انجام شود و از وضعیت موجود دانشگاه در خصوص مبانی اعتقادی و نماز آسیب شناسی کاملی انجام شود.

وی ادامه داد: گام اول در حل مشکل کمرنگ شدن حضور دانشجویان در اقامه نماز در دانشگاه، افکارسنجی و مطالعه شرایط موجود هم به صورت کوتاه مدت و هم دراز مدت شده و جهاد دانشگاهی آمادگی دارد تا طرح مطالعاتی مسئله فوق را انجام دهدتا با معین شدن علل این امر درراستای رفع موانع اقدام شود.

دکتر عاقلی تصریح کرد: امروزه  مشکلی در کیفیت و فضای نمازخانه های دانشگاهی نداریم و بهترین مساجد در دانشگاههای کشور بنا شده اما رواج برخی نگاههای سطحی و وارداتی سبب کم عمق شدن توجه به مباحث دینی در جامعه اسلامی شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی تصریح کرد: برگزاری جلسات هم اندیشی ، استفاده از ظرفیت مرکز تخصصی نماز کشور و علمای برجسته زمینه ای می شود تا با بررسی شیوه های دعوت به نماز و برگزاری کارگاههای آموزشی در شیوه برخورد با مخاطب برای جبران خلاء موجود در مبانی اعتقادی دانشجویان و مستحکم تر کردن ستون اعتقادات آنها تصمیم گیری شود و ازاین طریق با پاسخدهی به سوالات ذهنی دانشجویان ، اصول دینی کمرنگ شده را به سمت تعمیق و توسعه مبانی اعتقادی سوق دهیم.

در ادامه اعضای جلسه به بحث و بررسی در خصوص مشکلات و خلاء ها و راهکارهای گسترش فرهنگ نماز پرداختند.